Recept: Appeltaart met frangipane
- 35 - 40 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 taartvorm Ø 24 cm:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 3 appels (Elstar/Jonagold), in dunne schijfjes gesneden
- 120 g suiker
- 120 g zachte roomboter
- 120 g amandelmeel
- 2-3 tl kaneel, gemalen
- 2 el kristalsuiker
- 2 eieren
- 2 el abrikozenjam
- 1 el water
- 1 el boter, om in te vetten
- 1 ei, geklutst, om te bestreiken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet).
-
Stap 3
De zachte boter met een handmixer op hoge stand loskloppen. Eieren en deel van de suiker toevoegen en ondertussen flink door kloppen. De rest van de suiker en amandelmeel toevoegen en op een lage stand erdoor kloppen.
-
Stap 4
Het mengsel over de bodem gieten en de appel met de kaneel en suiker mengen. De quiche met de appels, dakpansgewijs van buiten naar binnen, beleggen.
-
Stap 5
De rand met ei bestrijken en in het midden van de oven in 35 - 40 min. afbakken.
-
Stap 6
Na het bakken de jam met water verwarmen en over de afgebakken taart bestrijken.