Appels
- ca. 15 min.
- 220 ° C
- 190° C
- ca 20 - 25 min.
Ingrediënten:
voor 5 kleine appels in een jasje:
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 5 kleine zurige appels
- 100 g geraspte noten
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 snufje kaneel
- 1 scheut rum
- 1 ei om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.
-
Stap 2
Meng de noten, de rum en de suiker goed door elkaar.
-
Stap 3
Schil de appels en haal het klokhuis er uit.
-
Stap 4
Vul de gaten waar het klokhuis zat met het mengsel van de rum, rozijnen en de suiker.
-
Stap 5
Rol de bladerdegen uit. Snijdt van het ene deeg 5 vierkanten van 7 cm x 7 cm en van het andere deeg 5 vierkanten van 12 cm x 12 cm.
-
Stap 6
Zet op ieder vierkant van 7 cm x 7cm een appel in het midden. Leg hier overheen een vierkant van 12 cm x 12 cm en druk de randen dicht met een vork.
-
Stap 7
Bestrijk de appelpakketjes met een losgeklopt ei.
-
Stap 8
Zet de appelpakketjes op het meegerolde bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Tip: laat ze even afkoelen voordat u ze serveert…