Appels Tante Fanny

Appels

in een jasje van bladerdeeg
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 15 min.
  • 220 ° C
  • 190° C
  • ca 20 - 25 min.

Ingrediënten:

voor 5 kleine appels in een jasje:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.

  2. Stap 2

    Meng de noten, de rum en de suiker goed door elkaar.

  3. Stap 3

    Schil de appels en haal het klokhuis er uit.

  4. Stap 4

    Vul de gaten waar het klokhuis zat met het mengsel van de rum, rozijnen en de suiker.

  5. Stap 5

    Rol de bladerdegen uit. Snijdt van het ene deeg 5 vierkanten van 7 cm x 7 cm en van het andere deeg 5 vierkanten van 12 cm x 12 cm.

  6. Stap 6

    Zet op ieder vierkant van 7 cm x 7cm een appel in het midden. Leg hier overheen een vierkant van 12 cm x 12 cm en druk de randen dicht met een vork.

  7. Stap 7

    Bestrijk de appelpakketjes met een losgeklopt ei.

  8. Stap 8

    Zet de appelpakketjes op het meegerolde bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Tip

Tip: laat ze even afkoelen voordat u ze serveert…

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.