Recept: Appelflappen
Appelflappen zijn een ware klassieker en met dit recept maak je ze eenvoudig zelf. Of je nu iets te vieren hebt of gewoon zin hebt in een heerlijke traktatie, deze appelflappen met bladerdeeg zijn perfect. Zelf appelflappen maken is verrassend eenvoudig en met dit stap-voor-stap recept wordt het nog makkelijker. Ontdek hoe je de lekkerste appelflapjes zelf kunt maken.
Eenvoudige en lekkere bladerdeeg appelflappen
Veel mensen vinden het een uitdaging om zelf appelflappen te maken, vooral als het bladerdeeg aan elkaar blijft kleven of scheurt. Geen zorgen, met het verse bladerdeeg van Tante Fanny wordt appelflappen maken een fluitje van een cent. Dit verse deeg rolt gemakkelijk uit en scheurt niet, wat ideaal is voor elk appelflappen recept.
Appelflappen voor elke gelegenheid
Appelflappen zijn niet alleen geweldig tijdens oud & nieuw of als traktatie voor gasten. Dit veelzijdige recept past bij vele gelegenheden, zoals sinterklaas, kerst of een kinderfeestje. Kinderen vinden het geweldig om zelf mini appelflapjes te maken en ze daarna op te smullen.
De beste ingrediënten voor jouw appelflappen
Vergeet het standaard bladerdeeg uit de vriezer en kies voor het verse bladerdeeg van Tante Fanny. Dit maakt het verschil in jouw zelfgemaakte appelflappen.
- 12 - 15 min.
- 220° C
- 210° C
- ca. 15 - 20 min.
Ingrediënten:
voor 12 appelflapjes:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 4 Jonagold Tante Fanny appels
- 8 eetlepels rozijnen
- Sap van een citroen
- Scheutje rum
- Kaneel
- 6 eetlepels suiker
- 1 ei om mee te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C en haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat. Snijd het deeg in de lengte door en vervolgens in de breedte, elk stuk 12 cm, zo krijg je 6 gelijke vierkanten en houd je een restje deeg over.
-
Stap 3
Meng de appels, de rozijnen, de suiker, de rum, het citroensap en de kaneel met elkaar.
-
Stap 4
Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
-
Stap 5
Schep wat van het appelmengsel in het midden van het deeg.
-
Stap 6
Vouw de vierkanten in een driehoek en druk de randen goed aan met een vork.
-
Stap 7
Bestrijk de driehoeken nu met ei.
-
Stap 8
Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 - 15 min. goudbruin.
Tip: de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.