Recept: Appel galette met noten
en gezouten karamel
3 Bewertungen
- ca. 30 min.
- 200⁰ C
- 180⁰ C
- ca. 25 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 2-3 appels, geschild en in plakjes gesneden
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl nootmuskaat, gemalen
- 100 g gemengde noten, grof gehakt
Gezouten karamelsaus:
- 75 g boter
- 50 g bruine basterdsuiker
- 50 g kristalsuiker
- 50 g golden syrup
- 125 ml room
- 1/2-1 tl zoutvlokken, bijv. fleur de sel
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De boter met de suikers en de syrup laten smelten en 3 min. laten pruttelen.
-
Stap 3
De room en zoutvlokken toevoegen.
-
Stap 4
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Ca. 3 cm. van de randen vrij houden.
-
Stap 5
Een laag karamelsaus over de bodem smeren en een kleine hoeveelheid apart houden.
-
Stap 6
De appels met de kaneel en nootmuskaat mengen en dit verdelen over de karamelsaus. De noten eroverheen strooien.
-
Stap 7
In het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.
-
Stap 8
De overgebleven karamelsaus over de gebakken taart gieten.