Abrikozentaartjes
Gebakken eieren gemaakt van bladerdeeg, hoe werkt dat? De zoete gebakken eieren van bladerdeeg zijn een echte blikvanger op de salontafel met kwark als basis en een halve abrikoos als “eigeel”. Bekijk de bakvideo.
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 18 stuks:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 250 g magere kwark, goed uitgelekt
- `1 ei, geklutst
- 30 g vanillesuiker
- 1 blikje abrikozen, gehalveerd (240 g uitlekgewicht), uitgelekt
- optioneel: 100 g abrikozenjam
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
De eieren splitsen in eiwit en eigeel. Kwark met het eigeel en vanillesuiker mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en dun met eiwit besprenkelen.
-
Stap 4
Het deeg met een pizzasnijder in 18 gelijke stukken snijden. (3 rijen in de lengte en 6 rijen in de breedte).
-
Stap 5
Maak met een ijsschep 18 bolletjes van het kwark mengsel. Leg in het midden van ieder deegstuk 1 bolletjes. Leg dan over ieder bolletje kwark een gehalveerde abrikoos met de bolle zijde naar boven als een soort dekseltje.
-
Stap 6
Bak de abrikozentaartjes in het midden van de oven in 15 - 20 min. knapperig en goudbruin.
-
Stap 7
Optioneel: meng de abrikozenjam met 2 eetlepels water en strijk dit mengsel net na het bakken over de bolle kant van de abrikozen.