Recept: Abrikozengalette
- 30 - 40 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Rutger Bakt
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 500 g verse abrikozen, in partjes gesneden
- 100 g abrikozenjam
- 1 el aardappelzetmeel
- 125 g amandelspijs
- 1 ei losgeklopt
- 1 el kristalsuiker, om te bestrooien
- 15 g amandelschaafsel, geroosterd
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwamte voorverwarmen en het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
De jam en het aardappelzetmeel goed vermengen, daarna de abrikozen erdoor roeren. Het amandelspijs en een half ei in een andere kom mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het spijsmengsel in het midden van het deeg verdelen en aan alle kanten ca. 6 cm vrijhouden. De abrikozenpartjes met de jam op het spijsmengsel leggen en het deeg er voorzichtig overheen vouwen.
-
Stap 4
Het deeg aan de buitenkant met een half ei bestrijken en bestrooien met suiker. In het midden van de oven in 30 - 40 min. goudbruin bakken.
-
Stap 5
Voor het serveren met amandelschaafsel bestrooien.
Tip:
De galette kan ook gevuld worden met een ander soort fruit of een combinatie van diverse soorten fruit, bijvoorbeeld abrikozen en bramen of met perzik en kersen.
Lauwwarm geserveerd smaakt de galette heel lekker met een bolletje ijs.