Aardbeien gebakjes met room
Deze heerlijke aardbeien gebakjes met room heb je in een handomdraai zelf gemaakt. Met vanillepuddingpoeder tover je snel de zoete gebakjes uit bladerdeeg.
- ca. 20 min.
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 4 aardbeien gebakjes met room:
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 1 pakje vanillepuddingpoeder
- 40 g suiker
- 150 ml melk
- 250 ml . slagroom
- 300 g aardbeien, in plakjes gesneden
- 2 el pistachenootjes, grof gehakt
- Een beetje poedersuiker, om te bestuiven
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Voor de vulling de vanillepuddingpoeder met suiker en de helft van de melk gladroeren. De overige melk met de slagroom tot koken brengen, dan de puddingpoeder toevoegen en daarna minimaal 1 minuut laten koken. Daarna af laten koelen en af en toe roeren.
-
Stap 3
Het deeg met het meegerolde bakpapier direct uitrollen op de bakplaat en in 8 gelijke stukken snijden. Ieder deegstukje met een vork wat gaatjes in het deeg prikken. Schep daarna 2 el pudding op het deeg.
-
Stap 4
Bak deze gebakjes in het midden van de oven in ca. 20 in. goudbruin.
-
Stap 5
Laat de gebakjes even afkoelen, garneer ze met de plakjes aardbei, strooi er wat gehakte pistachenootjes over en bestuif ze met de poedersuiker.
De gebakjes smaken nog lekkerder met verse slagroom of vanille-ijs.