Aardappelstrudel
met spek
0 Bewertungen
- 35 - 40 min.
- 200° C
- 190° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten:
voor 4 porties:
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 750g vastkokende aardappelen, geschild en gekookt, in schijfjes gesneden
- 150 g spek, gesneden
- 2 uien, gesneden
- 1 beker zure room
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 3 eetlepels plantaardige olie
- Zout, peper, komijn, marjorein, nootmuskaat
- Bieslook, gehakt
- 20 g paneermeel
- 1 ei om de strudel te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
Stap 2
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
-
Stap 3
Bak het spek en aardappeltjes in de olie.
-
Stap 4
Breng op smaak met zout en komijn en laat afkoelen.
-
Stap 5
Meng de zure room met de eieren, de knoflook, de gehakte peterselie en de specerijen.
-
Stap 6
Roer het door de aardappel en de spekjes.
-
Stap 7
Rol het bladerdeeg met bakpapier af op het bakblik.
-
Stap 8
Bestrooi het deeg met paneermeel en verdeel het aardappel/roommengsel in het midden van het deeg.
-
Stap 9
Bestrijk de lange zijde van het deeg met het losgeklopte ei.
-
Stap 10
Vouw beide zijkanten dicht op elkaar ca.2 cm laten overlappen, zodat het goed sluit.
-
Stap 11
Bestrijk de strudel met het losgeklopte ei.
-
Stap 12
Bak het in het midden van de oven in ca. 35 – 40 min. goudbruin.