Vers Flammkuchendeeg
Vers Flammkuchendeeg
- met gist
- geschikt voor vegetariërs
- vrij van geharde vetten
Vrij van
kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen
Wie een flammkuchen recept wil bereiden, kan voor vers flammkuchendeeg het best naar de winkel voor het deeg van Tante Fanny. Ons deeg is bakklaar en is rechthoekig van vorm. Je rolt het kant en klaar flammkuchen deeg uit op bakpapier en kunt direct aan de slag. Welk lekkere recept met flammkuchendeeg ga jij maken?
Knapperig genieten met vers flammkuchendeeg van Tante Fanny
Voor een heerlijke flammkuchen is niet veel nodig: het verse flammkuchendeeg van Tante Fanny en wat verse toppings is voldoende. Van de bekende Elzasser flammkuchen tot aan varianten met pompoen, mozzarella, ham en rucola of een flammkuchen met peren en cranberries of kersen en marsepein: met het flammkuchendeeg van Tante Fanny staan al je ideeën snel op tafel. Of je nu een zoet of hartig recept wil maken: met dit flammkuchendeeg kun je alle kanten op.
Naar alle recepten met flammkuchendeeg
Vers brooddeegbasis voor flammkuchendeeg 260 (40 x 24 cm)
Tarwebloem; water; zonnebloemlie; ethylalcohol; zout; tarwegluten; tarwezetmeel; rijsmiddelen:difosfaten, natriumcarbonaten; emulgatoren: mono- en diglyceriden van vetzuren; gist; antioxidant: ascorbinezuur. Kan sporen van melk bevatten.
- Energie: 1115 kJ / 264 kcal
- Vetten: 3,7 g
- Waarvan verzadigde vetzuren: 0,5 g
- Koolhydraten: 47 g
- Waarvan suikers: 2,7 g
- Vezels: 1,5 g
- Eiwitten: 7,8 g
- Zout: 2,0 g
Toeval is de beste kok voor flammkuchen deeg
Om de temperatuur van de oven te testen, had men vroegen in de Elzas op broodbakdag een stuk deeg dun uitgerold en in de houtoven knapperig afgebakken. Toen dit werd belegd met wat crème fraîche, uien en spek, ontstond uit dit ‘toeval’ de bekende Elzasser flammkuchen. Het is dus een authentiek gerecht, afkomstig uit Duitsland. Tante Fanny heeft naast deze klassieke variant met spek ook vegetarische varianten gemaakt. Ondanks dat de houtoven werd ingeruild voor de oven, bleef één ding gelukkig hetzelfde: de Tante Fanny vers flammkuchendeeg smaakt net zoals vroeger.
Waarom je jouw kant en klaar flammkuchen deeg bestelt bij Tante Fanny
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie voor een flammkuchen? Bij Tante Fanny hoef je niet lang te zoeken. Met zoveel verschillende recepten kun je eenvoudig een recept uitkiezen om zelf een flammkuchen maken met ons flammkuchendeeg. Laat je inspireren door onze 300 recepten en verras zowel jezelf als iemand anders door een originele flammkuchen te bakken. Hierbij komt ons kant en klaar flammkuchen deeg goed van pas. Je koopt de benodigdheden direct bij de supermarkt. Wil je inspiratie opdoen? Vraag een gratis receptenboekje aan via de website. Voor vragen aan Tante Fanny, neem je contact op via het contactformulier.
Vers flammkuchendeeg is te koop bij: NETTORAMA – ALBERT HEIJN – PICNIC – MAKRO – CRISP – BONI – DEKAMARKT – DIRK
Kun je het kant en klaar flammkuchen deeg toch niet vinden? Vraag bij de servicebalie of het voor je besteld kan worden.