cocktail zomer

Zo mix en match je dè zomercocktail van 2024

Van Tante Fanny

De zomer van 2024 is eindelijk begonnen! Ontdek in dit artikel dus ook hoe je de perfecte zomercocktail mixt én matcht met overheerlijke gerechten! Geniet samen met je vrienden of familie van heerlijke hapjes en drankjes en maak van elke zomerse dag een feestje. Tromgeroffel voor de Pomelo Spritz, dé fruitige cocktail van deze zomer.

Pomelo Spritz: De zomercocktail van 2024

De zomercocktail van 2024 is de Pomelo Spritz. Dit jaar gaan we voor een eenvoudige en frisse cocktail. En het beste van alles: je maakt hem al met slechts drie ingrediënten! Het is dus het perfecte drankje om te maken tijdens een warme zomerdag en de gezellige warme buiten-avonden met vrienden en familie.

Pomelo spritz

Ingrediënten per cocktail:

  • 100 ml prosecco
  • 50 ml grapefruit likeur
  • Scheutje Sodawater
  • IJsblokjes
  • Optioneel: garnering (grapefruit of muntblaadje)

Zo maak je de Pomelo Spritz:

  1. Vul een groot wijnglas voor de helft met ijsblokjes.
  2. Giet 50 ml grapefruit likeur over de ijsblokjes.
  3. Voeg 100 ml Prosecco toe.
  4. Maak het af met een scheutje mineraal- of sodawater.
  5. Garneer met een schijfje grapefruit, vlierbloesem of een muntblaadje.

Deze cocktail is naast heerlijk ook fannytastisch om te zien met zijn lichtroze kleur. Perfect voor lange, warme zomeravonden.

Pomelo spritzz

Te matchen met de lekkerste gerechten

Nu je de Pomelo Spritz binnen no-time op tafel kan zetten, horen daar natuurlijk ook lekkere gerechten bij die je snel op tafel kan toveren! Laten we daar nou genoeg receptinspiratie voor hebben. We delen graag onze drie favoriete recepten in combinatie met de Pomelo Spritz.

1. De mozzarella schnitt

Deze overheerlijke mozzarella schnitt versterkt de eenvoud van de Pomelo Spritz. Met maar een paar gerechten staat deze schnitt binnen een kwartier op tafel. Wanneer je de schnitt in de oven zet kun je perfect de cocktails maken, waardoor alles tegelijk op tafel staat. Ideaal als lekkere snack met het warme weer. Snijd de mozzarella schnitt in reepjes en ze zijn perfect om te delen met je vrienden en familie!

Mozzarella Pizza Tante Fanny

2. Champignon quiche met geitenkaas

Zoek je een makkelijke avondmaaltijd die perfect matcht met de bitterheid van de Pomelo Spritz? Dan is deze champignon quiche met geitenkaas ideaal! Deze quiche is dankzij het quiche en taartdeeg van Tante Fanny makkelijk te maken en kun je goed delen met je geliefden. Geniet terwijl de quiche in de oven staat alvast van een heerlijk koude cocktail en bij het hervullen hiervan kunnen jullie aanschuiven om te genieten van een lekker diner! Het leuke van dit gerecht is dat deze makkelijk te delen is en je echt samenkomt. Lekker eten brengt ons samen en dit recept dient daar perfect voor!

Champignon quiche met geitenkaas - Tante Fanny

3. Pizza met prosciutto en ei

Om in de sfeer te blijven van samen eten en vooral ook lekkere gerechten samen te delen, is deze pizza met prosciutto en ei de derde in het rijtje. Als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch voldoende wilt eten (zeker in combinatie met die lekkere cocktails ;)) is een pizza altijd een goed idee. Het voordeel van dit gerecht: iedereen vindt het lekker! Ook de kinderen zul je dus blij maken met deze keuze. En nog leuker als je de pizza bakt op de bbq, dan voeg je een extra lekkere rokerige smaak toe aan je gerecht én kun je écht buiten dineren.

Recept - pizza prosciutto ei - vers pizzadeeg - Tante Fanny

Meer zomercocktails: minimalisme is in

Vorig jaar was de Aperol Paloma dé zomercocktail. De klassieker Aperol Spritz blijft ook in 2024 een favoriet en is nog steeds populair sinds zijn introductie in 1919.

Vind je de bittere tonen van Pomelo en Aperol Spritz niet lekker? Geen zorgen! In 2024 zien we een trend naar minimalistische cocktails met slechts drie ingrediënten van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat je elke ingrediënt goed kunt proeven. Een goed voorbeeld hiervan is de klassieke Gimlet.

Recept voor de Gimlet:

  1. Doe 60 ml gin, 20 ml Lime juice en 5 ml vers limoensap in een mengglas en vul het met ijsblokjes.
  2. Roer je Gimlet met een lepel en schenk hem door een zeef in een voorgekoelde cocktail coupe.
  3. Garneer met een schijfje limoen.

Mocktails: alcoholvrije cocktails zijn populair

Een andere trend die doorzet in 2024 is Mindful Drinking. Alcoholvrije cocktails zijn deze zomer een groot thema. Naast de zomercocktails zoals de Pomelo Spritz en Aperol Spritz, zijn mocktails ook erg in trek. Proost!

cocktail zomer

Umami-Cocktails: de verrassing van 2024

In de beste bars ter wereld kun je dit jaar umami cocktails drinken. Deze cocktails, die de vijfde smaak (naast zoet, zuur, bitter en zout) bevatten, maken gebruik van ingrediënten zoals paddenstoelen, algen, misopasta en tahin. De New York Times voorspelt een gouden toekomst voor deze unieke cocktails. Op de menukaarten staan drankjes die smaken naar gerechten zoals rundvlees, Waldorfsalade, je favoriete Thaise gerecht of gerookte zalm. Bereid je voor op een spannende cocktail zomer!

Geniet van de zomer met heerlijke drankjes

Zomer, cocktails, drankjes en mocktails zijn de sleutelwoorden voor een perfecte zomer. Met de Pomelo Spritz en andere minimalistische cocktails geniet je volop van het seizoen. Outdoor genieten met je vrienden wordt nog leuker met deze verfrissende drankjes.

Blijf op de hoogte van de laatste trends en recepten door je aan te melden voor de Tante Fanny nieuwsbrief. Proost op een heerlijke zomer vol smaakvolle cocktails en mocktails!