Outdoor cooking recepten die je niet mag missen deze zomer

Van Tante Fanny

De zomer is hét seizoen om naar buiten te gaan en te genieten van heerlijk eten! Bij Tante Fanny hebben we een mooie verzameling aan outdoor cooking recepten voor je samengesteld die je deze zomer niet mag missen! Onze outdoor recepten zorgen ervoor dat jij voor iedere maaltijd een lekker gerecht op tafel zet. Nodig je vrienden en familie uit om van deze heerlijke recpeten te genieten. Want eerlijk, er gaat niets boven een gezellige maaltijd in de buitenlucht met je favoriete mensen om je heen. Benieuwd naar wat je allemaal kunt bereiden? Lees verder en ontdek de beste outdoor cooking recepten voor deze zomer!

Outdoor koken recepten

Bij Tante Fanny draait het allemaal om het ontdekken van nieuwe smaken en het delen van gezellige kookmomenten. En wat is er nou leuker dan buiten kokkerellen? Onze outdoor recepten zijn hier ideaal voor! Dus, trek je schort aan en ontdek hoe simpel het is om de lekkerste outdoor recepten te maken!

Outdoor recepten

1. Pizza bianca met burrata, mortadella en pistachenoten

Ben je ook zo een fan van outdoor koken? Met een gasbarbecue kun je genieten van heerlijk gerechten, waaronder de pizza bianca met burrata, mortadella en pistachenoten. Bereid de barbecue volgens de instructies voor en verwarm deze voor tot 200°C. Rol het Tante Fanny vers pizzadeeg uit op een omgekeerde bakplaat, verdeel de mozzarella erover en giet er een beetje olijfolie overheen. Leg het deeg op de pizzasteen, sluit het deksel en bak de bodem goudbruin. Beleg vervolgens de pizza met burrata, mortadella en pistachenoten en zet binnen no-time deze knapperige BBQ pizza op tafel. Leer in de blog creatieve BBQ recepten hoe je eindeloos kunt experimenteren met het beleggen van pizza’s op de barbecue.

Pizza bianca

2. Aardbeien schuimrolletjes

De aardbeien schuimrolletjes van bladerdeeg met aardbeiencreme is de perfecte lichte, luchtige en fruitige lekkernij tijdens de warme zomerdagen. Snijd de aardbeien klein en meng ze met poedersuiker en citroensap. Klop vervolgens de mascarpone en opgeklopte slagroom tot een romig mengsel. Rol het Tante Fanny vers bladerdeeg uit, verdeel de aardbeiencrème erover en rol op tot rolletjes. Besmeer met ei en bak ze in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Garneer met wat extra poedersuiker, et voilà!

Aardbeien schuimrollen

3. Chili sin carne strudel met guacamole

Deze knapperige chili sin carne strudel met guacamole, verpakt in krokant filodeeg, is een heerlijk vegetarisch gerecht dat bij iedereen in de smaak zal vallen. Begin met het weken van de sojastukjes in hete groentebouillon. Bak vervolgens ui en knoflook in olie, voeg de uitgelekte sojastukjes toe en bak ze samen met tomaten, maïs, bonen en peper. Breng op smaak en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C en besmeer de filodeegvellen met olie. Schep de vulling en kaas op het deeg, vouw in en rol op tot strudels. Bak in 20-25 minuten goudbruin en serveer warm met guacamole. Zo simpel is het om een heerlijk gerecht in de buitenkeuken te bereiden!

Chili sin carne strudel

4. Flammkuchen met champignon, truffel en pecorino

Bereid je voor op een heerlijk zomerse BBQ ervaring met onze flammkuchen met champignon, truffel en pecorino. Verwarm de barbecue met een pizzasteen tot 200°C. Meng mascarpone met truffelolie, truffeltapenade en pecorino, en breng op smaak. Rol het flammkuchendeeg uit, besmeer met het mascarponemengsel, beleg met champignons en giet wat olijfolie er overheen. Bak op de hete steen gedurende 7-8 minuten. Serveer de flammkuchen met extra pecorino en peterselie. Gemakkelijk te bereiden en perfect voor jouw outdoor kookavonturen! Ontdek in de blog flammkuchen op de BBQ de beste tips om jouw flammkuchen nog lekkerder te maken!

Recept: Flammkuchen met champignons en ui - Tante Fanny

5. Frikandel speciaal flammkuchen tosti

Ben je fan van een frikandel speciaal en tosti’s? Probeer dan zeker eens deze verrukkelijke frikandel speciaal flammkuchen tosti! Een overheerlijke snack of lunch die je keer op keer wilt maken. Verwarm de oven voor op 200°C en rol het flammkuchendeeg uit op de bakplaat. Besmeer het deeg met mayonaise en curry, beleg met kaas, rode ui en frikandel plakjes. Vouw het deeg dicht als een boek en druk de randen stevig aan. Bak de tosti’s in een contactgrill of grillpan tot ze goudbruin zijn, of in de oven voor ongeveer 20 minuten.

frikandel speciaal flammkuchen tosti

6. Vegan galette met kikkererwten

Op zoek naar een snel veganistisch recept? Probeer onze vegan galette met kikkererwten! Verwarm de oven voor, rol het deeg uit, en smeer hummus erop. Verdeel kikkererwten, ui en tomaten, en giet er wat olijfolie overheen met kruiden. Vouw de rand over de vulling en bak goudbruin in de oven. Je kunt het ook bereiden in de airfryer. Simpel en ook nog eens overheerlijk!

Vegan galette met kikkererwten - Tante Fanny

7. Mexicaanse plaattaart

Deze Mexicaanse plaattaart is een creatieve twist aan traditionele taco’s en speciaal gemaakt Uit Paulines Keuken. Meng de ui en knoflook in olijfolie, voeg gehakt en tacokruiden toe en bak tot ze gaar zijn. Meng mais en kidneybonen door het gehakt. Leg het deeg op een bakplaat en verdeel het gehaktmengsel erover. Voeg cherrytomaatjes en cheddar toe en besmeer de randen met ei. Bak de plaattaart 20-25 minuten tot goudbruin. Serveer met avocado, zure room en koriander.

Mexicaanse plaattaart

Ontdek outdoor kookplezier

Bereid je voor op enorm veel gezelligheid met Tante Fanny’s outdoor kookrecepten! Haal het beste uit deze zomer en ontdek nieuwe gerechten die je samen met je dierbaren kunt delen. Nodig je vrienden en familie uit en geniet van deze heerlijke outdoor recepten. Laat je inspireren door onze uitgebreide selectie aan recepten van Tante Fanny!