Pizza spiesen met roomkaas en kruiden
Met slechts 5 ingrediënten maak je fingerfood voor jou en je gasten. De vulling van roomkaas en verse lentekruiden maken de spiesjes tot een heerlijk tussendoortje.
- 15 - 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 8 stuks:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 100 g verse roomkaas
- 1 knoflookteentje geperst
- 1 ei, gesplitst
- 5 el fijngesneden kruiden (bv: kervel, peterselie, bieslook, basilicum)
- Zout en peper gemalen
- 8 houten prikkers
- Optioneel: paprikapoeder
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken. Houten prikkers tot aan gebruik in een glas koud water zetten, zodat ze niet kunnen verbranden in de oven.
-
Stap 2
Roomkaas, knoflook, eigeel en kruiden mengen. Met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct uitrollen. Het deeg halveren. Één helft bestrijken met het mengsel en de tweede helft hier overheen slaan. Het deeg in de lengte in 8 gelijke stukken snijden.
-
Stap 4
Het deeg slangvormig op de prikker steken. De spiesen op een met bakpapier belegde bakplaat een beetje uit elkaar leggen. Bestrijk de spiesen met eiwit.
-
Stap 5
De spiesen in het midden van de oven in 15 - 20 min. goudbruin bakken.
De spiesen voor het bakken bestrooien met wat sesam.