Mini quiches van bladerdeeg met voorjaarskruiden
In muffin bakvormpjes kun je ook prima hartige mini bladerdeeg quiches bakken. Met voorjaarskruiden en ham smaken deze knapperige mini quiches zeker heel erg lekker.
- 15 - 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 12 Muffins
- 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 300 g
- 125 ml slagroom, ongezoet
- 3 eieren
- 1 bosje diverse kruiden (bv: bieslook, peterselie, tijm, rozemarijn), fijngehakt
- 200 g ham, in blokjes gesneden
- 3 lente uitjes, in fijne ringen gesneden
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en verwerk het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Slagroom met eieren en kruiden mengen en op smaak brengen met peper en zout.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Deeg twee keer in de lengte en drie keer in de breedte snijden zodat er 12 vierkantjes ontstaan.
-
Stap 4
Deeg over de ingevette vormpjes verdelen en licht aandrukken. Vullen met hamblokjes en het room mengsel.
-
Stap 5
Muffins onderin de oven in 15 - 20 min. afbakken.
Liever vegetarisch? Vervang de ham door bijvoorbeeld de speckjes van de Vegetarisch slager.