Filodeeg hapjes met geitenkaas en tomaat

met ham en kaas
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen
  • ca. 20 min.
  • 180° C
  • 170° C
  • 10 - 15 min.

Ingrediënten Voor 18 hapjes

  • 1 pakje Tante Fanny Filo-& Strudeldeeg 120 g
  • 300 g geitenkaas, in kleine stukjes gesneden
  • 150 g ricotta
  • 3 el verse oregano, fijngehakt
  • 18 cherrytomaatjes gehalveerd
  • Peper, gemalen
  • 1 ei om te bestrijken
  • Een beetje boter om te bestrijken, gesmolten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    De prei in heet water blancheren (beetgaar koken).

  3. Stap 3

    De geitenkaas mengen met de ricotta en op smaak brengen met oregano en peper.

  4. Stap 4

    De deegvellen van boven naar beneden in drie gelijke stroken snijden

  5. Stap 5

    Ham, prei en tomaatjes over het deeg verdelen en met het crème fraîche- mengsel overgieten. Het overhangende deeg over de vulling heen slaan.

  6. Stap 6

    Bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.