Halloween recept: griezelige appeltaart
Op zoek naar een eng recept voor Halloween? Onze Halloween-taart ziet er misschien eng uit, maar hij smaakt zoet en nootachtig. Een vulling van appel- en herfstkruiden maakt het tot het ideale recept voor deze dag.
- ca. 45 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 taart
- 2 rollen Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 3 grote appels, klokkenhuis verwijderen, in kleine stukjes snijden
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- Snufje gember, gemalen
- Snufje koek- en speculaaskruiden
- 1 piment korrel of snufje nootmuskaat
- 6 amandelen, geraspt
- 1 ei om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 190° C boven-/en onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de appelblokjes met vanillesuiker en de specerijen.
-
Stap 3
1 deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en direct in de ronde vorm leggen. De geraspte amandel over de bodem verdelen en hierover de appelblokjes.
-
Stap 4
Het 2de deeg uitrollen op het bakpapier en hierin het gewenste Halloween vorm uitsnijden. Leg dit over de appelvulling heen en druk de randen goed aan het onderste deeg. Bestrijk het deeg met ei.
-
Stap 5
Griezelige taart onderin de oven in ca. 45 min. goudbruin afbakken.
Maak de taart Vegan door het niet met ei maar bijvoorbeeld met havermelk te bestrijken.