Halloween recept: spinnen pizza’s
Hou je niet van spinnen? Van deze spinnetjes houden wij heel erg, gemaakt van olijven zijn ze om te smullen! Ik denk niet dat iemand deze lekker spinnen pizza’s op jouw Halloween party laat staan.
- 10 - 15 min.
- 200° C
- 180° C
- 15 min.
Ingrediënten Voor 12 mini pizza's
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 50 ml pizzasaus
- 50 g mozzarella geraspt
- Oregano, gedroogd
- 36 zwarte olijven zonder pit
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Met een ronde steker of glas 12 rondjes uitsteken.
-
Stap 3
De deegrondjes insmeren met de tomatensaus, kruiden met oregano en bestrooien met mozzarella.
-
Stap 4
Gebruik 3 olijven per pizza om een spin te snijden. Een in de breedte gehalveerde olijf als kop. Een in de lengte gehalveerde olijf als lijf en van de rest snij je kleine halve ringen voor de pootjes.
-
Stap 5
De beertjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken.
In plaats van kleine pizza’s kun je ook 1 grote pizza met meerdere spinnetjes maken.