Recept: rustieke pizza met ham en appel
5 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek rond 280 g
- 150 ml tomatensaus
- 100 g ham, in reepjes gesneden
- 1 middelgrote, zurige appel, geschild, ontpit en in dunne plakjes gesneden
- 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
- 125 g mozzarella, in kleine blokjes gesneden
- Een beetje gedroogde oregano
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het pizzadeeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het deeg rondom ca. 1 cm naar binnen toe omslaan en aandrukken.
-
Stap 3
De bodem insmeren met tomatensaus en kruiden met oregano, peper en zout en alle ingrediënten hierover verdelen.
-
Stap 4
De pizza in het midden van de oven in 15- 20 min. goudbruin bakken.
Tip
Na het bakken de pizza bedruipen met honing voor een lekker zoet en zout smaakbeleving.