Recept: Hongaarse pizza met salami en paprika
0 Bewertungen
Is pikant jouw ding? Ga dan voor deze Hongaarse pizza met pittige salami en voeg voor extra spice nog wat peperoni’s toe of druppel na het bakken wat chili olie over de pizza!
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- of 1 rol Tante Fanny Vers spelt Pizzadeeg 400 g
- 200 g zure room
- 12 plakjes ontbijtspek
- 50 g pittige salami, in dunne plakjes gesneden
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 rode punt paprika's, in kleine blokjes gesneden
- Zout en peper gemalen
- 1/2 bosje verse peterselie, fijngehakt
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen, de rand naar binnen slaan en met je vingers aandrukken.
-
Stap 3
Zure room met zout en peper kruiden en over de deegbodem verdelen.
-
Stap 4
Spek, salami, ui en paprika over de pizza verdelen.
-
Stap 5
De pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken. Na het bakken met peterselie bestrooien.
Tip
Beleg met extra peperoni als je de pizza nog pittiger wil.