Recept: pizza Bianca met groene asperges
1 Bewertung
Pizza Bianca met groene asperges is het lekkerst in het aspergeseizoen van april tot en met juni. In deze periode mogen asperges niet ontbreken in je menu. Maar je kunt deze pizza Bianca natuurlijk heel het jaar door eten. Kleine groene asperges zijn het hele jaar verkrijgbaar.
- 20 - 25 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 150 g roomkaas
- 10 groene asperges, geschild en in vieren gesneden
- een paar aardbeien, in plakjes gesnedene
- 1 kleine rode ui, in fijne ringen gesneden
- Peper, gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en insmeren met de roomkaas, hou hierbij een rand van ca. 2 cm over.
-
Stap 3
Asperges, ui en aardbeien daarover verdelen. Met peper kruiden.
-
Stap 4
De pizza onderin de oven in 20 - 25 min. goudbruin bakken.