Recept: flammkuchen met parmaham en perzik
Flammkuchen zelf maken is zo eenvoudig. Je kunt deze flammkuchen met parmaham en perzik op diverse momenten op tafel zetten. Eet de flammkuchen met parmaham als lunch, serveer hem ‘s middags in kleine stukjes bij de borrel of als lichte avondmaaltijd met een lekker frisse salade. Flammkuchen kan altijd.
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- 10 - 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g crème fraîche
- 125 g camembert, in plakjes gesneden
- 1 perzik, in dunne partjes gesneden
- 8 plakjes Parmaham
- 1 handvol rucola
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen en insmeren met crème fraîche, ca. 1 cm tot de rand vrijlaten.
-
Stap 3
Perzik, camembert over het deeg verdelen en bestrooien met peper.
-
Stap 4
De flammkuchen onderin de oven in 10 - 15 min. krokant afbakken.
-
Stap 5
Na het bakken met parmaham en rucola beleggen.
Deze hartige flammkuchen met parmaham en perzik smaakt nog lekkerder als je na het bakken wat olijfolie erover druppelt.