Recept: hapjes van bladerdeeg met courgette
- ca. 15min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 125 g crème fraîche
- een handje vol munt, fijngesneden
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 8 aubergine of courgette schijven
- 1 el Olijfolie
- Zout en peper gemalen
- Een beetje munt voor decoratie
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Het deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen en in 8 gelijke stukken snijden. Deze stukken deeg in het midden met een vork inprikken.
-
Stap 3
Crème fraîche met munt en knoflook mengen en met zout en peper op smaak brengen. Smeer ca. 1 eetlepel over het deeg, laat hierbij de randen vrij. Smeer de plakken aubergine of courgette in met olijfolie en leg een plak op het mengsel. Met zout en peper op smaak brengen. (Als het een kleine courgette of aubergine is, leg dan 2 plakken op het mengsel).
-
Stap 4
Bak de hapjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Na het bakken met munt bestrooien.
Tip: rasp voor het bakken wat pittige kaas over de aubergine of courgette.