Recept: knapperige spinaziesterren met ei
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 6 sterren:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 200 g verse bladspinazie, gewassen
- 4 radijsjes, in fijne plakjes gesneden
- 6 kwarteleitjes of kleine eieren
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
- Zout en peper gemalen
- Een scheutje azijn
- 1 Scheutje olie, om te bakken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Knoflook in olie licht bakken ca. 3 minuten, spinazie toevoegen en kort meegaren tot het geslonken is. Met zout en peper op smaak brengen en laten afkoelen.
-
Stap 3
Bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en in 6 gelijke stukken snijden. De twee tegenoverliggende hoeken ca. 5 cm van de rand insnijden.
-
Stap 4
De uitgesneden hoeken met ei bestrijken en over de tegenovergestelde hoek heenslaan en aandrukken.
-
Stap 5
Spinazie in het midden van de sterren leggen. De deegranden met ei bestrijken.
-
Stap 6
De spinaziesterren in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken. 5 minuten voor het einde een in iedere op de spinazie, een (kwartel)eitje breken, zorg dat de dooier heel blijft. Zet het weer terug in de oven voor de laatste 5 minuten.
-
Stap 7
Marineer de plakjes radijs met een beetje azijn en zout en verdeel ze na het bakken over de sterren.
Tip: in plaats van de eitjes op het laatst toe te voegen kun je ook 3 gekookte eieren fijn snijden en mengen met de spinazie.