Recept: flammkuchen met appel en geiten camembert
0 Bewertungen
- 7 - 9 min. ( 9 - 11 min )
- 270° C
- 250° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 4 flammkuchen:
- 1 pak Tante Fanny verse Flammkuchenbodem naar origineel Elzasser recept 340 g.
- 240 g crème fraîche
- 200 g geiten camembert, in plakken gesneden
- 1 kleine zure appel, in dunne plakken gesneden
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 50 g veenbessenjam (alternatief: honing)
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 270 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
De flammkuchenmbodems naast elkaar zonder bakpapier op de bakplaat leggen.
-
Stap 3
Crème fraîche over de 4 bodems verdelen en ca. 1 cm tot de rand vrijlaten. Gelijkmatig met geiten camembert, appel en walnoten beleggen en kruiden met peper en zout.
-
Stap 4
Altijd 1 bakplaat per keer in de oven schuiven en onderin de oven in 7 - 9 min. krokant afbakken. Na het bakken met jam garneren.
Tip
In plaats van veenbessenjam kun je ook honing gebruiken, dit past goed bij de appel en de geitenkaas. Of gebruik ook eens peer in plaats van appel.