Recept: flammkuchen met bonte tomaten
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g crème fraîche
- ca. 15 bonte kerstomaatjes, gehalveerd
- ca. 12 ansjovisjes, uitgelekt
- 1/2 bosje salie, gehakt
- 1 el pijnboompitjes
- Peper, gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen.
-
Stap 3
Crème fraîche over de bodem verdelen en ca. 1 cm tot de rand vrijlaten. Gelijkmatig met tomaten, ansjovis, en salie beleggen. Pijnboompitten erover strooien en kruiden met peper.
-
Stap 4
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.
Wil geen ansjovis gebruiken, dan kun je deze ook weglaten. Gebruik dan wel wat zout om de smaak van de ansjovis te vervangen.