Flammkuchen met chorizo en geitenkaas - Tante Fanny

Recept: flammkuchen met chorizo en geitenkaas

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 150 g verse geitenkaas (alternatief: crème fraîche)
  • 125 g geitenkaas naturel, in plakjes gesneden (bijvoorbeeld Bettine)
  • 80 g chorizo, in fijne plakjes gesneden
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • Een handvol rucola
  • Zout & peper gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.

  3. Stap 3

    Verse geitenkaas over de bodem verdelen en ca. 1 cm tot de rand vrijlaten. Gelijkmatig met chorizo, kappertjes, ui en geitenkaas beleggen. Met wat zout en peper kruiden.

  4. Stap 4

    De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig afbakken. Na het bakken met rucola bestrooien en serveren.

Tip

In plaats van chorizo kun je ook pikante salami of spek gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.