Pruimentaart met noten
0 Bewertungen
- ca. 40 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 500 g pruimen, ontpit, gehalveerd
- 250 g zure room
- 250 g roomkaas
- 2 eieren
- 150 g suiker
- 150 g notenrasp (bv. hazelnoten of walnoten)
- 2 el Maiszetmeel
- 2 el kaneelsuiker
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Zure room, roomkaas, eieren, suiker, noten en zetmeel goed mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. Het mengsel in de vorm gieten en de pruimen met de schil naar beneden over het mengsel verdelen. Met kaneelsuiker bestrooien.
-
Stap 4
Taart onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken.
Tip
Tip: in plaats van pruimen kun je ook perzik of abrikozen gebruiken.