Recept: flammkuchen met pompoen
en zure uitjes
0 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g crème fraîche of roomkaas met kruiden
- 80 g Hokkaido-pompoen, in fijne plakken gesneden
- 50 g zure uitjes, uitgelekt
- 2 el pompoenpitten, gehakt
- 1 tl kerriepoeder
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen.
-
Stap 3
Crème fraîche over het deeg verdelen en ca. 1 cm tot de rand vrijlaten. Gelijkmatig met pompoen, uitjes en pompoenpitten beleggen. Met zout en peper kruiden en met kerriepoeder bestrooien.
-
Stap 4
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.
Tip
Een Hokkaido pompoen kun je in vieren verdelen en met de schil raspen met behulp van een groentenrasp.