Recept: flammkuchen met oesterzwammen
en ui
5 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g crème fraîche
- 2 middelgrote oesterzwammen, in plakjes gesneden
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 2 el walnoten, grof gehakt
- verse peterselie, gehakt
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen en de deegrand een beetje naar binnen omslaan en aandrukken.
-
Stap 3
Crème fraîche over het deeg verdelen en ca. 1 cm tot de rand vrijlaten. De oesterzwammen, uien en walnoten gelijkmatig verdelen. Met een klein beetje zout en peper kruiden.
-
Stap 4
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken. Na het bakken met peterselie bestrooien.
Tip
In plaats van oesterzwammen kun je iedere willekeurige paddenstoel naar eigen smaak gebruiken.