Recept: pikante galette met geitenkaas
0 Bewertungen
- 35 - 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 taart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 400 g verse geitenkaas
- 1 limoen, schil geraspt, sap uitgeperst
- 50 g zonnebloempitten
- 2 kleine chilipepers, ontpit, fijngehakt
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Geitenkaas met limoenrasp en sap mengen en met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg direct op de bakplaat uitrollen en de geitenkaas over het midden van het deeg verdelen, zodat je rondom 4 cm vrijhoudt.
-
Stap 4
Deegrand met water bestrijken en over de vulling heenslaan. Zonnebloempitten over de geitenkaas strooien.
-
Stap 5
Galette onderin de oven in 35 - 40 min. bakken. Voor het serveren met chili bestrooien.
Tip
In plaats van zonnebloempitten kun je ook pijnboompitten of amandelschaafsel gebruiken.