Kokos abrikozentaart met kokos - Tante Fanny

Kokos abrikozentaart

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
4 Bewertungen
  • ca. 40 min.
  • 180° C
  • 160° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 taart:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 10 abrikozen, ontpit en gehalveerd
  • 100 g zure room
  • 400 g magere kwark
  • 2 eieren
  • 150 g poedersuiker
  • 150 g kokosrasp
  • 2 el Vanille puddingpoeder
  • Voor de kruimels

    • 40 g bloem
    • 25 g suiker
    • 30 g boter, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Zure room, kwark, eieren, suiker, kokos en vanille puddingpoeder goed met elkaar mengen.

  3. Stap 3

    Voor de kruimels alle ingrediënten met elkaar tot een kruimeldeeg kneden.

  4. Stap 4

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. (alternatief: het bakpapier verwijderen en het deeg in een ingevette bakvorm leggen).

  5. Stap 5

    Kokosmengsel in de vorm gieten, met de abrikozen beleggen en hierover de kruimels verdelen.

  6. Stap 6

    Taart onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken.

Tip

Tip: de taart is ook heel lekker met bijvoorbeeld pruimen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.