Kokos abrikozentaart
4 Bewertungen
- ca. 40 min.
- 180° C
- 160° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 taart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 10 abrikozen, ontpit en gehalveerd
- 100 g zure room
- 400 g magere kwark
- 2 eieren
- 150 g poedersuiker
- 150 g kokosrasp
- 2 el Vanille puddingpoeder
- 40 g bloem
- 25 g suiker
- 30 g boter, in blokjes
Voor de kruimels
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Zure room, kwark, eieren, suiker, kokos en vanille puddingpoeder goed met elkaar mengen.
-
Stap 3
Voor de kruimels alle ingrediënten met elkaar tot een kruimeldeeg kneden.
-
Stap 4
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. (alternatief: het bakpapier verwijderen en het deeg in een ingevette bakvorm leggen).
-
Stap 5
Kokosmengsel in de vorm gieten, met de abrikozen beleggen en hierover de kruimels verdelen.
-
Stap 6
Taart onderin de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken.
Tip
Tip: de taart is ook heel lekker met bijvoorbeeld pruimen.