Bessentaart
1 Bewertung
- 30 + 15 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 taart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 250 g mascarpone
- 100 g poedersuiker
- 30 ml yoghurt
- 3 eieren
- 1 citroen, sap uitgeperst, schil geraspt
- 200 g frambozen, gepureerd
- Diverse bessen voor decoratie
- Paar blaadjes munt voor decoratie
- Een beetje olie voor het invetten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Mascarpone met poedersuiker, yoghurt, eieren en citroensap en rasp mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. (alternatief: het bakpapier verwijderen en het deeg in een ingevette bakvorm leggen).
-
Stap 4
Mascarponemengsel in de vorm gieten en gelijkmatig verdelen.
-
Stap 5
Taart onderin de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken. Na het bakken de gepureerde frambozen, bosbessen en munt over de taart verdelen.
Tip
Van het overhangende deeg kun je ook figuurtjes uitsteken en over de taart verdelen.