Tartelette met erwten en ham
1 Bewertung
- ca. 35 min.
- 190° C
- 180° C
- ca. 30 min.
Ingrediënten Voor 6 vormpjes, doorsnede ca. 10 cm
- 1 rol rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 100 g erwten
- 1 el boter
- 1 lenteui in ringen gesneden
- 50 g ham, in blokjes gesneden
- 100 g mais
- 125 g crème fraîche
- 2 eieren
- 1 eidooier
- Zout en peper gemalen
- Een beetje boter om de vorm in te vetten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C Boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
De vormpjes met boter invetten. Deeg uitrollen, in 6 rechthoeken snijden, van het bakpapier halen en in de vormpjes leggen. Het deeg met het overhangende deeg versterken.
-
Stap 3
Boter in een pannetje verhitten, lente-ui aanfruiten, ham toevoegen en enkele minuten zacht roerbakken. Erwten en de mais toevoegen en het mengsel laten afkoelen.
-
Stap 4
Crème fraîche en de eieren goed door het ham mengsel roeren. Met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 5
Mengsel over de vormpjes verdelen en in de oven in ca. 35-40 minuten goudbruin bakken.