Tartelette met erwten en ham

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
1 Bewertung
  • ca. 35 min.
  • 190° C
  • 180° C
  • ca. 30 min.

Ingrediënten Voor 6 vormpjes, doorsnede ca. 10 cm

  • 1 rol rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 100 g erwten
  • 1 el boter
  • 1 lenteui in ringen gesneden
  • 50 g ham, in blokjes gesneden
  • 100 g mais
  • 125 g crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • Zout en peper gemalen
  • Een beetje boter om de vorm in te vetten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 190° C Boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    De vormpjes met boter invetten. Deeg uitrollen, in 6 rechthoeken snijden, van het bakpapier halen en in de vormpjes leggen. Het deeg met het overhangende deeg versterken.

  3. Stap 3

    Boter in een pannetje verhitten, lente-ui aanfruiten, ham toevoegen en enkele minuten zacht roerbakken. Erwten en de mais toevoegen en het mengsel laten afkoelen.

  4. Stap 4

    Crème fraîche en de eieren goed door het ham mengsel roeren. Met zout en peper op smaak brengen.

  5. Stap 5

    Mengsel over de vormpjes verdelen en in de oven in ca. 35-40 minuten goudbruin bakken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.