Champignon quiche met geitenkaas
en rucola
3 Bewertungen
- 40 - 45 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 4 eieren
- 20 ml melk
- 150 g verse slagroom
- 1 snufje chilivlokken, gemalen
- 120 g champignons, in dunne plakjes gesneden
- 50 g geitenkaas, grof gesneden
- 50 g rucola
- Olie om in te vetten
- Een handje rucola om te garneren
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Eieren, melk en slagroom goed mengen en met zout, peper en chilivlokken op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 4
Champignons, rucola en geitenkaas over de deegbodem verdelen en met het ei-mengsel overgieten.
-
Stap 5
Quiche onderin de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken. Na het bakken de rucola erover verdelen.
Tip
Om te voorkomen dat de quiche aan de bovenkant te bruin wordt, kun je 15 minuten voor tijd folie over de quiche heen leggen.