Ontbijtquiches
- ca. 30 min.
- 180⁰ C
- 160⁰ C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 6 kleine quiches:
- 1 rol Tante Fanny vers Quichedeeg 300 g
- 6 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 150 g geraspte kaas
- 4 eieren
- Een paar stengels bieslook
- Peper en zout, gemalen
- boter, om in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Meng de eieren met de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout. Voeg hierna de paprika toe.
-
Stap 3
Vet de quichevormpjes in met boter. Rol het quiche-& taartdeeg met het meegerolde bakpapier uit. Verdeel het deeg in 6 stukken en verdeel dit over de vormpjes, vouw de randjes om zodat er een stevige rand ontstaat. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
-
Stap 4
Verdeel het eimengsel over de vormpjes en verdeel hier de spek over.
-
Stap 5
Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.
-
Stap 6
Garneer de quiches na het bakken met wat stengels bieslook.
Vervang de paprika door bijvoorbeeld champignon of courgette.