Ontbijtquiches - Pasen - Tante Fanny

Ontbijtquiches

met spek en paprika
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
2 Bewertungen
  • ca. 30 min.
  • 180⁰ C
  • 160⁰ C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 6 kleine quiches:

  • 1 rol Tante Fanny vers Quichedeeg 300 g
  • 6 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 150 g geraspte kaas
  • 4 eieren
  • Een paar stengels bieslook
  • Peper en zout, gemalen
  • boter, om in te vetten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.

  2. Stap 2

    Meng de eieren met de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout. Voeg hierna de paprika toe.

  3. Stap 3

    Vet de quichevormpjes in met boter. Rol het quiche-& taartdeeg met het meegerolde bakpapier uit. Verdeel het deeg in 6 stukken en verdeel dit over de vormpjes, vouw de randjes om zodat er een stevige rand ontstaat. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

  4. Stap 4

    Verdeel het eimengsel over de vormpjes en verdeel hier de spek over.

  5. Stap 5

    Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.

  6. Stap 6

    Garneer de quiches na het bakken met wat stengels bieslook.

Tip

Vervang de paprika door bijvoorbeeld champignon of courgette.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.