Recept: krokante bladerdeeg kipschotel - Tante Fanny

Kipschotel met wortelgroenten

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
4 Bewertungen
  • ca. 30 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Voor 1 krokante kipschotel

Recept: Krokante kipschotel - stappenplan - Tante Fanny

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.

  2. Stap 2

    Kipfilet met kipkruiden, olijfolie, knoflook en tijm mengen. Eieren en slagroom mixen en met zout en peper goed op smaak brengen.

  3. Stap 3

    Kip, slagroom - eimengsel en groenten door elkaar roeren.

  4. Stap 4

    Het deeg met het meegerolde bakpapier direct in de bakvorm uitrollen. Met het overhangende deeg de randen goed verstevigen en met een vork wat gaatjes in de deegbodem prikken.

  5. Stap 5

    Het kipmengsel gelijkmatig over de deegbodem verdelen.

  6. Stap 6

    De kipschotel onderin de oven in ca. 30 min. krokant afbakken.

Tip

In plaats van kip kun je ook kalkoenfilet of varkensfilet gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.