Vegan recept: pizzaschuitjes
met kool en sojaroom
5 Bewertungen
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 4 pizzaschuitjes
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 200 ml sojaroom
- 200 g kool, in fijne stroken gesneden
- 2 tl bloem
- Een snufje nootmuskaat, geraspt
- 3 wortels, in dunne plakjes gesneden
- 1 el olie
- 1/4 bosje peterselie, fijngehakt
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Kool, sojaroom, bloem en nootmuskaat mengen en het mengsel met zout en peper op smaak brengen. Wortels met olie en peterselie mengen en op smaak brengen met kruiden.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en in 4 rechthoeken snijden. Koolmengsel in het midden van de rechthoek verdelen, hoeken van de randen op de smalle kanten licht draaien en stevig aandrukken, zodat er een schuitje ontstaat. Wortels over de schuitjes verdelen.
-
Stap 4
Schuitjes in het midden van de oven in ca. 20 min. krokant afbakken.
Tip
De schuitjes kun je direct uit de oven eten, maar koud zijn ze ook heel lekker.