Recept: Hartige plaattaart Hawaii - voor een schaal vol bladerdeeghapjes - Tante Fanny

Recept: Plaattaart Hawaii

met serranoham
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
5 Bewertungen
  • ca. 20 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor 1 plaattaart:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct uitrollen op de bakplaat.

  3. Stap 3

    Randen van het deeg ca. 1 cm naar binnen omvouwen, zodat er een mooie rand ontstaat. De binnenkant van het deeg bestrijken met mascarpone.

  4. Stap 4

    Verdeel de ham over de mascarpone en daarover de ananas. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met kaas.

  5. Stap 5

    Plaattaart in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin afbakken.

  6. Stap 6

    Na het bakken garneren met rucola.

Tip

Sprenkel net voor het serveren wat olijfolie of pittige chiliolie over de plaattaart.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.