Recept: Plaattaart Hawaii
met serranoham
5 Bewertungen
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 plaattaart:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 4 el mascarpone
- 6 plakjes Serranoham
- 1 blikje ananasringen, uitgelekt
- 75 g kaas, geraspt
- Een handje rucola om te garneren
- Peper en zout, gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct uitrollen op de bakplaat.
-
Stap 3
Randen van het deeg ca. 1 cm naar binnen omvouwen, zodat er een mooie rand ontstaat. De binnenkant van het deeg bestrijken met mascarpone.
-
Stap 4
Verdeel de ham over de mascarpone en daarover de ananas. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met kaas.
-
Stap 5
Plaattaart in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin afbakken.
-
Stap 6
Na het bakken garneren met rucola.
Tip
Sprenkel net voor het serveren wat olijfolie of pittige chiliolie over de plaattaart.