Recept: kaasvlinders van bladerdeeg
met pesto
16 Bewertungen
- ca. 15 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 14 kaasvlinders:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 1/2 potje rode pesto
- 75 g kaas, jong belegen, geraspt
- 8 plakjes ontbijtspek
- 2 el pijnboompitten
- Peper en zout, gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen met de smalle kant naar boven. Bestrijk het deeg met pesto.
-
Stap 3
Verdeel de plakjes ontbijtspek over de pesto, strooi de pijnboompitten erover en daarna de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
-
Stap 4
Rol het deeg vanaf beiden kanten naar het midden, zodat er 2 opgerolde kanten ontstaan die elkaar in het midden raken als een vlindervorm.
-
Stap 5
Snijd het deeg van boven naar beneden in 14 stukjes van ca. 2 cm.
-
Stap 6
Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat iets uit elkaar.
-
Stap 7
Vlinders in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin afbakken.