Recept: Flammkuchen met zoete aardappel en hazelnoten
3 Bewertungen
- ca. 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 Flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g zure room
- 120 g zoete aardappel, in ca. 2 mm dunne schijfjes gesneden
- 1 el olie
- 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
- 40 g hazelnoten, gehakt
- 1 bosje bieslook, fijngesneden
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/en onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Flammkuchendeeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de zure room insmeren. Houd hierbij een rand van ca. 1 cm over.
-
Stap 3
Zoete aardappel met olie vermengen en met zout en peper op smaak brengen. De zoete aardappel en uien over de zure room verdelen en hierover de hazelnoten strooien.
-
Stap 4
Onderin de oven in 15 - 20 minuten afbakken. Na het bakken met bieslook garneren.
Tip
De flammkuchen smaakt nog lekkerder als je wat kaas eroverheen strooit, bijvoorbeeld raclette kaas.