Recept: bladerdeeghorentjes met pastinaak
- ca. 15 - 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 8 horentjes:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 250 g pastinaak (ca. 4 stuks), geschild en geraspt
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 el rozijnen, grof gehakt
- 1 tl kerriepoeder
- 150 g roomkaas
- 2 el olijfolie om in te bakken en te bestrijken
- 1 el maanzaad
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Pastinaak, ui en rozijnen in een pan met de helft van de olie kort bakken. Mengsel met kerrie, zout en peper op smaak brengen, 2 el water toevoegen en laten afkoelen in een zeef. Roer de roomkaas door het mengsel.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met een mes of pizzasnijder in 8 driehoeken snijden.
-
Stap 4
Schep op het breedste gedeelte 2 el mengsel. De driehoek vanaf de brede kant naar het einde oprollen als een croissant. Bestrijk de horentjes met de rest van de olie en bestrooi het deeg met maanzaad.
-
Stap 5
De horentjes in het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.
In plaats van rozijnen kun je ook een theelepel honing door het mengsel roeren.