Recept: Bladerdeeghapjes met ham
en crème fraîche
7 Bewertungen
- 12 - 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 100 g ham, klein gesneden
- 70 g crème fraîche
- een beetje verse kruiden naar keuze
- zout en peper
- een ei om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Meng de ham met crème fraîche en kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 3
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en verdeel in 6 driehoeken. Voor de 6e driehoek drukt u de twee uiteinden tegen elkaar (zie video). Leg 1 el van de vulling aan de brede kant van de driehoeken. Rol deegdriehoeken in en vorm de hapjes. Bestrijk met ei.
-
Stap 4
Bak hapjes in het midden van de oven gedurende 12 - 15 min. tot ze goudbruin zijn.