Recept: Quiche met bonte tomaten
8 Bewertungen
- ca. 45 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 Quiche
- 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
- 250 g zure room
- 4 eieren
- Zout en peper gemalen
- Een beetje nootmuskaat, geraspt
- verse kruiden naar smaak
- 300 g bonte tomaten mix, in kwarten gesneden of in plakjes
- Verse basilicum voor garnering
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Zure room met de eieren gladroeren. Met zout, peper, nootmuskaat en verse kruiden op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de bakvorm leggen, invetten van de bakvorm hoeft dan niet. Met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 4
Het mengsel in de vorm gieten en hier de tomaten over verdelen.
-
Stap 5
Quiche onderin de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken.
Tip
Tip: je kunt voor de quiche ook met andere groenten maken, of garneren met kaas.