Recept: flammkuchendriehoekjes met ansjovis - tante Fanny

Recept: Flammkuchen met ansjovis en citroen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
3 Bewertungen

Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.

  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 10 min.

Ingrediënten Voor  12 flammkuchen driehoekjes:

Recept: flammkuchendriehoekjes met ansjovis - tante Fanny

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220 ° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Meng de ricotta met de citroenrasp.

  3. Stap 3

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het deeg in 6 vierkanten. Halveer elk deegstuk diagonaal, zodat er 12 driehoeken worden gevormd.

  4. Stap 4

    Verdeel de ricotta over elke driehoek en laat een rand vrij van ongeveer 0,5 cm. Strooi de chilivlokjes erover en verdeel de ansjovis over de ricotta.

  5. Stap 5

    Flammkuchen in het midden van de oven gedurende 15 - 20 min. krokant afbakken. Bestrooi met peterselie voor het serveren.

Tip

Voor nog meer smaak kun je ook nog kappertjes toevoegen aan de flammkuchen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.