Recept: Tomatensnacks met basilicumpesto
3 Bewertungen
- 15 - 18 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 80 g basilicumpesto
- 2 grote tomaten, in plakjes
- 125 g mozzarella, in stukken gescheurd
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en snijd twee keer in de lengte en vier keer in de breedte om 15 vierkanten te maken. Prik de stukjes deeg in het midden meerdere keren door met een vork.
-
Stap 3
Breng de pesto dun aan op de bladerdeegvierkanten en laat hierbij een rand van 0,5 cm vrij. Leg een plakje tomaat op de pesto, bestrooi met mozzarella en breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 4
Bak tomatensnacks in het midden van de oven gedurende 15 - 18 min. goudbruin.
Tip
In plaats van mozzarella kunt u ook geraspte Parmezaanse kaas gebruiken.