Recept: Pizzakrans met tomaten
1 Bewertung
- 20 - 25 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
- 60 g zachte boter
- 100 g tomatenpuree
- 100 g ingelegde tomaten, fijngesneden
- 2 rode uien, fijn gesneden
- 3-4 takjes rozemarijn, fijn gesneden
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Meng alle ingrediënten goed met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
-
Stap 3
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met het mengsel. Laat hierbij een rand van 2 cm vrij aan de bovenkant.
-
Stap 4
Rol het pizzadeeg vanaf de bodem op en breng de twee uiteinden bij elkaar om een ronde krans te vormen. Knip met een schaar de pizzakrans na elke 2 cm in en duw de gesneden deegstukken een beetje uit elkaar.
-
Stap 5
Bak de pizzakrans onderin de oven gedurende 20 - 25 min. goudbruin
Tip
Serveer met een knoflookdip of zure room met kruiden. In plaats van de tomaten kunt u ook paprika gebruiken.