Recept: Borrelpizza met artisjok, spinazie en ricotta
- 25 - 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten 1 ronde bakvorm van ongeveer 25cm
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 150 g verse spinazie
- 1 blik artisjokkenharten, fijngesneden zonder vocht
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g ricotta
- 1 citroen, rasp van de schil van een kwart citroen
- Versgemalen zout en peper
- een beetje olijfolie
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier de knoflook een minuut in. Voeg de spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie zacht en geslonken is.
-
Stap 3
Zet de warmtebron laag en roer de gesneden artisjokkenharten en ricotta er goed doorheen. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
-
Stap 4
Rol het deeg uit. Besmeer met het ricotta mengsel. Vergeet ook de randjes niet.
-
Stap 5
Rol het deeg op voor een lange rol. Gebruik een stuk bakpapier gebruiken als hulpmiddel bij het rollen.
-
Stap 6
Snijd het deeg in rolletjes van 1 tot 1,5 cm. Vet het bakblik in met olijfolie en plaats de rolletjes van buiten naar binnen in de ronde vorm.
-
Stap 7
Bak de pizza in 25-30 minuten mooi goudbruin en gaar.
Gemaakt voor Tante Fanny door: FlyingFoodie.nl