Recept: Aardbeien-mascarpone taart
- ca. 40 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 500 g mascarpone
- 4 eieren
- 100 g suiker
- 300 g aardbeien, in achten gesneden
- 400 g gedroogde bonen om mee blind te bakken
- aardbeien voor de decoratie
- evt. wat verse munt voor de decoratie
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en plaats het direct in de taartvorm. Versterk de rand met het overhangende deeg. Prik het deeg meerdere keren door met een vork.
-
Stap 3
Leg een stuk bakpapier op het deeg, vul het met gedroogde peulvruchten en bak het onderin de oven gedurende ongeveer 10 min.
-
Stap 4
Meng de mascarpone, de eieren en de suiker goed, voeg aardbeien toe en roer opnieuw.
-
Stap 5
Haal de vorm uit de oven, verwijder de peulvruchten en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van het deeg.
-
Stap 6
Bak opnieuw onderin de oven gedurende ongeveer 30 min. Laat na het bakken ongeveer 1 uur afkoelen en garneer vervolgens met verse aardbeien en eventueel wat verse munt.