Recept: Rustieke spinaziequiche
3 Bewertungen
- ca. 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
- 300 g crème fraîche
- 6 eieren
- 1 teentjes knoflook, fijngehakt
- 130 g verse bladspinazie
- 100 g spekblokjes
- 100 g feta, verbrokkeld
- 1 msp cayennepeper
- zout naar smaak
- een beetje olijfolie om in te vetten
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de crème fraîche met de eieren en knoflook en breng op smaak met cayennepeper en zout. Voeg spinazieblaadjes toe en meng goed.
-
Stap 3
Rol het deeg uit en doe het in een ingevette braadpan. Keer de deegrand een beetje naar binnen zodat deze niet boven de vorm uit komt. Voeg het spinaziemengsel toe aan het deeg en bestrooi met spek en Feta.
-
Stap 4
Bak ongeveer 40 min. onderin de oven tot de quiche krokant is. Laat na het bakken ongeveer 10 min. afkoelen om het beter te kunnen snijden.
Tip
In plaats van verse spinazie kun je ook diepvriesspinazie gebruiken.