Pizza_Bianca

Recept: Pizza Bianca op vier manieren

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
3 Bewertungen
Gek-op-Pizza_label
  • 15-20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Bron: Rutger Bakt voor Tante Fanny

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • Pizza Bianca met mozzarella en Parmaham

    • 1/2 bol mozzarella, in stukken
    • 25 g Parmaham
    • een beetje rucola
    • Een beetje parmezaanse kaas
    • Pizza Bianca met brie en spek

      • 75 g brie, in plakjes gesneden
      • 25 g dunne plakjes ontbijtspek
      • 20 g walnoten
      • een beetje honing
      • Pizza Bianca met geitenkaas

        • 25 g crème fraîche
        • 1/4 rode ui, in halve ringen
        • 30 g geitenkaas
        • een paar pijnboompitjes
        • een beetje veldsla
        • Pizza Bianca met gegrilde aubergine en gorgonzola

          • 1/4 aubergine, in plakjes gesneden
          • 25 g mascarpone
          • 25 g gorgonzola, in stukjes gebrokkeld

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Beleg de pizza met één (of meerdere) van onderstaande toppingen en bak de pizza vervolgens 15-20 minuten.

  2. Stap 2

    Pizza Bianca met mozzarella en Parmaham
    Verdeel de mozzarella over het deeg. Bak de pizza en verdeel na het bakken de Parmaham, rucola en Parmazaanse kaas in schilfers over de pizza.

  3. Stap 3

    Pizza Bianca met brie en spek
    Verdeel de brie over het pizzadeeg. Leg daar de plakjes ontbijtspek op en strooi er tot slot de grofgehakte walnoten over. Bak de pizza en sprenkel er na het bakken wat honing over.

  4. Stap 4

    Pizza Bianca met geitenkaas
    Bestrijk het deeg met crème fraiche. Verdeel de rode ui over de crème fraiche. Strooi de geitenkaas samen met de pijnboompitjes over het deeg. Bak de pizza en garneer hem na het bakken met de veldsla.

  5. Stap 5

    Pizza Bianca met gegrilde aubergine en gorgonzola
    Bestrooi de aubergineplakken met wat zout en laat deze een half uur ‘zweten’ in een vergiet. Dep de aubergine vervolgens goed droog met wat keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide zijden, in totaal 3-5 minuten. Bestrijk het pizzadeeg met de mascarpone, leg daar plakken gegrilde aubergine op en strooi daar de verbrokkelde gorgonzola over.

  6. Stap 6

    Bak de pizza in 15-20 min. goudbruin.

Tip

Maak 1 van de 4 soorten door de ingrediënten die bij die pizza horen te viervoudigen

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.