Recept: Ontbijtpizza
- 20 + 10 + 6-10 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 100 g mozzarella
- 100 g geraspte kaas
- 1/2 kipgrilworst van 150 g, in dunne plakjes
- verse tijm, voor de garnering
- 1 royal gala appel, in dunne partjes
- 1 kleine ui, dun gesneden
- 1/4 tl zout
- 3 eieren
- 4 eiwitten
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl zwarte peper
- 1 tl verse tijm gehakt
- 1/2 el boter
- 1 el halfvolle mayonaise
- 1 tl dijon mosterd
- zout en peper
Voor het roerei:
Voor de saus:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
-
Stap 2
De pizza zonder topping of saus eerst 10 min. bakken in de oven. Daarna apart zetten.
-
Stap 3
Meng de ingredienten voor de saus in een schaaltje en zet apart.
-
Stap 4
Zet een koekenpan op het vuur en fruit in een beetje olijfolie de ui met het zout 4 min. Voeg dan de appelpartjes toe en laat het geheel nog 3 min. fruiten tot de appel en de ui zacht zijn. Zet apart.
-
Stap 5
Meng in een kom de ingredienten voor het roerei. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het eimengsel toe en roer steeds op laag vuur tot een roerei. Schep uit de pan en zet apart.
-
Stap 6
Smeer de saus over de pizzabodem. Verdeel de helft van de mozzarella en de geraspte kaas erover. Beleg dan met de eieren, appelmengsel, worst en de resterende helft van de kaas.
-
Stap 7
Onderin de oven 6-10 min. goudbruin afbakken. Garneer met de tijm.